Харків'яни пройшли мовним маршрутом

Харків'яни пройшли мовним маршрутом "Від Квітки до Тараса"

Укрінформ
"Від Квітки до Тараса" - це назва акції, що відбулася у Харкові у Міжнародний день рідної мови.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів координатор акції, віце-президент харківського "Товариства учасників руху" Віктор Козоріз.

"Три десятки харків'ян з українським прапором і плакатом "Харків не колонія Москви" пройшли символічним мовним маршрутом - від пам'ятника класикові української літератури Квітці-Основ’яненку, що на вулиці його імені біля Павлівської площі, до пам'ятника видатному українському філософу і поету Григорію Сковороді біля Покровського собору, а потім - до пам'ятника Тарасу Шевченку у центрі міста. Люди читали вірші українських поетів, співали українські пісні, говорили про розвиток рідної мови і толерантне ставлення до інших мов світу. Адже Україна є історичною батьківщиною різних мов, включаючи мову кримських татар. Важливо, що в акції брали участь студенти і викладачі, земляки-літератори. По дорозі ми зайшли у книжковий магазин "Є" на головній Сумській вулиці, подякували за підтримку українських книговидавців і презентацію книжкових новинок", -  зазначив Козоріз.

За його словами, віднині акція "Від Квітки до Тараса" стане традиційною.

"Це важливо і тому, що "Товариство учасників руху" ратує за створення пішохідної зони в центрі міста з власними культурними традиціями", - додав Козоріз.

Нагадаємо, 21 лютого світ відзначає Міжнародний день рідної мови, встановлений ЮНЕСКО з метою захисту мовного і культурного різноманіття.

Як повідомляв раніше Укрінформ, харківське "Товариство учасників руху" відоме популяризацією безпеки, культури і комфорту дорожнього руху, включаючи впровадження світловібиваючих флікерів для пішоходів і велосипедистів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-