Генштаб: Дрони для підриву складів ЗСУ могли запустити з підконтрольної території

Генштаб: Дрони для підриву складів ЗСУ могли запустити з підконтрольної території

Укрінформ
На тиловий військовий об'єкт 93-ї окремої механізованої бригади поблизу населеного пункту Гродівка на Донеччині у ніч проти 19 лютого було здійснено напад із застосуванням безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомляється на сторінці Генерального Штабу Збройних Сил України у Фейсбук.

«Зліт безпілотних літальних апаратів та корегування їхньої роботи могли здійснюватися з території, підконтрольної українським силовикам, і знаходитися в межах населеного пункту Гродівка», - йдеться у повідомленні.

У штабі нагадали, що у ніч проти 19 лютого БПЛА кілька разів атакували склади ракетно-артилерійського озброєння бригади, скидаючи фосфорні запалювальні гранати.

«Осередки займання, які виникли внаслідок розривів, були своєчасно локалізовані силами резервної групи», - додали у прес-службі.

До відбиття нападу залучалися сили й засоби повітряного прикриття об'єкту та особовий склад чергової зміни, "проте знищити такі невеликі літальні апарати, якими є "безпілотники", досить важко, оскільки БПЛА засобами радіолокаційної розвідки не виявлялись".

"Наразі тривають пошукові дії силами та засобами Національної поліції. До розслідування диверсійного акту підключена СБУ, наразі ведеться слідство", - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, На Донеччині здійснені три атаки на склади боєприпасів 93-ї бригади ЗСУ з використанням безпілотних літальних апаратів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-