У

У "Бачівську" скупчилися близько 100 українських фур

Ексклюзив
Укрінформ
У пункті пропуску "Бачівськ" на Сумщині утворилася черга з близько 100 українських фур, багато з яких  стоять тут з 15 лютого, очікуючи на вирішення ситуації, пов’язаної з блокуванням російською стороною руху її територією великогабаритного транспорту української реєстрації.

 Про це кореспондентові Укрінформу повідомив прес-секретар Сумського прикордонного загону Роман Ткач.

"Кількість вантажівок біля пункту пропуску наразі зменшилася: кілька днів тому їх було близько 200, а станом на ранок 18 лютого – близько 100", - зазначив Ткач.

За словами самих далекобійників, вони не ризикують перетинати українсько-російський кордон, бо відразу після потрапляння на територію РФ їхні машини ставлять на штрафмайданчик. Наразі дехто із водіїв розвертає вантажівки, інші очікують на прийняття рішень їхніми власниками, або на міждержавному рівні.

Серйозність ситуації, зокрема, підтвердив і голова обласної ради Семен Салатенко, який напередодні проінспектував цю ділянку кордону.

"Відвідав пункт пропуску "Бачівськ". Від побаченого був у шоці. Наші фури, переважно з Західної України, стоять довжелезною чергою. За інформацією водіїв, росіяни при перетині кордону одразу ставлять вантажівки на штрафмайданчик. Скільки це ще триватиме, поки невідомо. Дав доручення начальнику обласного управління ДСНС, аби біля пункту пропуску організували пункт обігріву, який вже з сьогоднішнього дня буде функціонувати. Крім того, буду писати звернення на Прем`єр-міністра, аби він посприяв у найшвидшому вирішенні ситуації на кордоні",- написав керівник представницького органу у Фейсбуці.

Як повідомив начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області Геннадій Волик, пункт обігріву за дорученням керівництва області у Бачівську вже розгорнуто.

За його словами, якщо найближчим часом ситуація не покращиться, буде розглянуто питання щодо необхідності встановлення наметів для обігріву на інших пунктах пропуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-