Аброськін про брак поліцейських: братимемо тих, хто «не дотягнув» атестацію

Аброськін про брак поліцейських: братимемо тих, хто «не дотягнув» атестацію

Укрінформ
У Донецькій області бракує більш ніж 2 тисячі співробітників поліції, тому тим, хто не пройшов атестацію в інших регіонах країни, пропонують поповнити лави донецької поліції.

Про це повідомив у четвер у Фейсбуці керівник Головного управління Національної поліції у Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

"У поліції Донецької області дійсно проблема з кадрами. Некомплект становить практично 20%, тобто бракує 2200 співробітників. І черг із особливо бажаючих служити в нашому регіоні - немає", - написав керівник обласної поліції.

При цьому він наголосив: "Так, дійсно я звернувся до міністра внутрішніх справ України Aрсена Авакова і голови Національної поліції України Хатії Деканоідзе з ініціативою запропонувати тим, хто не пройшов атестацію в центральному апараті і територіальних окремих підрозділах, продовжити службу у нас в зоні АТО".

Аброськін уточнив, що "не йдеться про те, що це буде запропоновано всім; пріоритет - співробітники, які набрали менше необхідної кількості балів, замість необхідних п'яти - чотири". Але він наголосив, що "ніхто нікого не примушує, і  якщо співробітник, який не пройшов атестацію, побажає звільнитися з органів внутрішніх справ, а не продовжувати службу у нас, це його право".

Керівник поліції описав, які функції будуть покладені на тих, хто прибуде для служби в поліції у зоні АТО. "У нас тут - не райські кущі, якщо ж ці співробітники зголосяться, то вони повинні будуть розуміти, що їм доведеться працювати і жити у надзвичайно складних умовах. Службу потрібно нести і на блокпостах, і в групах швидкого реагування, брати участь у спецопераціях з зачищення населених пунктів, розташованих на лінії розмежування, розкривати злочини", - пояснив Аброськін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-