Жебрівський спростував обшуки в своєму кабінеті

Жебрівський спростував обшуки в своєму кабінеті

Укрінформ
Губернатор Донецької області Павло Жебрівський спростував повідомлення блогерів про обшуки в його кабінеті та готельному номері.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Наголошую, що жодних обшуків в кабінеті чи за місцем проживання голови Донецької ОДА ніхто не проводив. Це відверта брехня. У рамках досудового слідства відбувся обшук робочого місця в.о. керівника одного з управлінь облдержадміністрації", - підкреслив він.

Жебрівський також пояснив деякі моменти, пов'язані з КП "АТП", яке, начебто без конкурсу отримало дозвіл ОДА на перевезення пасажирів і при цьому обслуговувало їх за подвійним тарифом.

"Після виходу 22 січня цього року в ефір програми "Секретні матеріали" на каналі "2+2", де журналісти оприлюднили інформацію про ситуацію з пасажирськими перевезеннями в зоні АТО, мною особисто була ініційована перевірка діяльності КП "АТП", у ході якої були виявлені певні порушення. Перевіркою займалися органи прокуратури спільно з оперативними службами. Проводився ряд слідчих дій. Розголошувати матеріали досудового слідства поки не можу. Всі коментарі після його завершення. Покривати нікого не збираюсь. Фігуранти справи, якщо їх провину буде доведено, понесуть покарання", - зазначив він.

На думку Жебрівського, "вкиди" в соцмережу коментарів, де його звинувачують у "кришуванні"  нелегального бізнесу, є відвертою брехнею.

"За останній час із різних джерел командою Жебрівського акумульовано 4,5 млрд грн для відновлення і побудови інфраструктури Донеччини. Зараз затверджується перелік об'єктів, які підлягають фінансуванню. Багатьом моїм "доброзичливцям" із цього приводу кортить. Адже розподіл коштів відбуватиметься через неприбуткову комунальну організацію під пильним наглядом міжнародних партнерів і через систему електронних торгів. Тому не вперше проти мене в хід ідуть брудні маніпуляції та дезінформація. Буду лаконічним: "не дочекаються", - підкреслив Жебрівський.

Нагадаємо, про обшуки у Жебрівського повідомив сайт укроп.org.

"У четвер, 11 лютого, співробітники прокуратури спільно зі співробітниками Служби безпеки провели ряд обшуків на держпідприємстві "Артемсіль", в  Артемівському АТП-11406, що належить Дмитру Реві, синові міського голови Бахмута (Артемівська) Олексію Реві, а також в робочому кабінеті голови Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського і номері готелю, в якому він зараз проживає. Відомо, що був затриманий помічник Павла Жебрівського, Лагунський Андрій. Йому інкримінують злочин за ст. 368, ч.3 (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). У Лагунського виявили мічені купюри, він узятий під варту", - зазначалось у публікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-