У Київській області суддя погорів на хабарі в $15 тисяч

У Київській області суддя погорів на хабарі в $15 тисяч

Укрінформ
Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно судді Господарського суду Київської області, який одержав 15 тис. доларів хабара.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"За наслідками досудового розслідування, проведеного Головним слідчим управлінням та управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України, до суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням судді у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у травні 2015 року під час одержання неправомірної вигоди співробітниками Генеральної прокуратури України спільно із Службою безпеки України викрито суддю Господарського суду Київської області. Вказаний суддя вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі 15 тис. дол. за винесення рішення на користь боржника у справі про банкрутство.

Під час досудового розслідування рішенням Вищої кваліфікаційної комісії підозрюваний був відсторонений від займаної посади.

Постановою Верховної Ради України відносно судді надано згоду на затримання та арешт (взяття під варту) і, відповідно, ухвалою Апеляційного суду міста Києва застосовано запобіжний захід щодо підозрюваного у виді тримання під вартою із визначенням застави у розмірі 1 млн 218 тис грн.

"Під час судового розгляду кримінального провадження прокуратура відстоюватиме принципову позицію щодо невідворотності покарання", - зазначили у ГПУ.

Там додали, що санкція ч. 4 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-