Навігацію по Дніпру відкрили - на три тижні раніше

Навігацію по Дніпру відкрили - на три тижні раніше

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України з 16 лютого відкрило навігацію на ділянці Дніпра від Херсона до Каховської ГЕС майже на 3 тижні раніше звичайного терміну.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

«Навігація по річці Дніпро розпочалась з 8:00 16 лютого на ділянці від Херсона до Каховської ГЕС (Каховський шлюз), 17 лютого навігація по Дніпру буде відкрита на ділянці від Каховської ГЕС до Дніпровської ГЕС (Запорізький РГС)», - йдеться в публікації.

Також із 18 лютого навігація буде відкрита на ділянці від Дніпровської ГЕС до Дніпродзержинської ГЕС, 10-11 березня - на двох ділянках від Дніпродзержинської ГЕС до Кременчуцької ГЕС і від Кременчуцької до Канівської ГЕС, 16 березня - на ділянці від Канівської ГЕС до Київської ГЕС.

За інформацією фахівців Укргідрометцентру, погодні умови на сьогодні сприяють зазначеному рішенню. Відповідний наказ від 12.02.2016 №36 щодо відкриття навігації по Дніпру видано Державною службою України з безпеки на транспорті.

Такий крок було здійснено на прохання вітчизняних судноплавних компаній з метою розширити логістичні можливості перевізників та зменшити навантаження на автомобільні шляхи України.

За даними Річкової інформаційної служби водних шляхів України, кількість суднопроходів (рейсів) по річці Дніпро в період навігації 2015 року збільшилася порівняно з аналогічним періодом 2014 року на 14% - до 6280 суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-