У Києві прикрили

У Києві прикрили "конверт" з мільярдним оборотом

Укрінформ
Податкова міліції Києва викрила конвертцентр з обігом понад 1 млрд грн, організатори якого планували махінацію на ринку нерухомості.

Про це повідомляє Державна фіскальна служба України.

"Співробітники податкової міліції м. Києва викрили великий міжрегіональний конвертаційний центр із обігом більше 1 млрд грн. Встановлено, що зловмисники, які діяли на території Київської, Дніпропетровської, Закарпатської областей та в м. Києві, надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з переведення безготівкових коштів у готівку та формування незаконного податкового кредиту з ПДВ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у ДФС, до реалізації незаконних схем залучались як підприємства-імпортери високоліквідної продукції, за допомогою яких формувався податковий кредит з ПДВ, так і виконавці і замовники підрядних робіт, у тому числі за державні кошти, які переводили у готівку і привласнювали.

"Протягом 2015 року зловмисники надали незаконні послуги з мінімізації податкових зобов'язань та сприяли ухиленню від сплати податків понад 200 платникам податків, у тому числі підприємствам - переможцям держзакупівель. Загальний обсяг проконвертованих коштів перевищує мільярд гривень, втрати бюджету становлять понад 200 мільйонів гривень", - додали у відомстві.

Крім того, співробітники податкової міліції попередили масштабну аферу на ринку нерухомості.

"У ході документування злочинної діяльності організаторів "конвертаційного центру" було встановлено, що вони планували провести потужну рекламну кампанію з будівництва нових житлових комплексів, хоча насправді будівництво мало розпочатися і закінчитися на початковому етапі", - зазначили у службі.

Зловмисники мали намір створити імітацію будівництва з метою залучення грошей від пересічних громадян, а отримані кошти планувалося присвоїти і використати для власних потреб. З цією метою ними вже була отримана документація на земельні ділянки, зауважили у Фіскальній службі.

"В результаті проведених у тіньових офісах і за місцем проживання зловмисників 15 обшуків було виявлено та вилучено майже 380 тисяч доларів США, 134,5 тисячі гривень, 15 печаток і штампів, у тому числі іноземних, комп'ютерну техніку, тіньову бухгалтерську документацію. Також на підставі рішень суду накладено арешт на рахунки 21 підприємства", - відзвітували у ДФС.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-