У Сватовому збирачі металобрухту ризикують підірватися на зруйнованих складах

У Сватовому збирачі металобрухту ризикують підірватися на зруйнованих складах

Укрінформ
У Сватовому на Луганщині у зруйнованих вибухами й пожежами складах залишились нерозірвані боєприпаси, за якими «полюють» збирачі металобрухту.

Про це повідомляє прес-секретар Головного упралвіння Національної поліції України в Луганській області Тетяна Погукай.

«Сьогодні у місті Сватове питання безпеки стоїть дуже гостро. На території колишніх складів ракетно-артилерійського озброєння небезпечно, тому що там залишилося багато боєприпасів. Поліцейські з власної ініціативи взяли територію під охорону, щоб не допустити туди проникнення місцевих жителів і «мисливців» за металлом», - йдеться у повідомленні.

За словами речника ГУ НП, після пожежі на військових складах, яка сталася наприкінці жовтня 2015 р., сапери та військовослужбовці розмінували територію, зачистивши її від нерозірваних боєприпасів. Але зараз «зійшов сніг, і стала очевидною страшна картина. На території складів під уламками стирчать нерозірвані снаряди, міни та інші боєприпаси. Все це загрожує життю та здоров'ю місцевого населення».

Нагадаємо, 29 жовтня у Сватовому виникла пожежа на складі боєприпасів. Від викликаних нею вибухів постраждало близько 700 об`єктів, загинули люди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-