АТО: На Донецькому і Маріупольському напрямах знову гаряче

АТО: На Донецькому і Маріупольському напрямах знову гаряче

Карта
Укрінформ
У зоні АТО на Луганському напрямі минула доба пройшла спокійно. Натомість на Донецькому і Маріупольскому знову було гаряче. 

Про це заявив на брифінгу в неділю речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"На Луганському напрямку день пройшов спокійно. Не зафіксовано жодної збройної провокації", - зазначив Мотузяник.

Водночас на Донецькому напрямі, за його словами, бойовики зосередили свій вогонь у районі Донецького аеропорту та околицях Горлівки. Біля Опитного, Авдіївки і Пісок бойовики застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети. Також бойовики дедалі частіше використовували заборонені Мінськими домовленостями 82-мм і 120-мм міномети поблизу позицій українських військових неподалік Зайцевого та Майорська.

Окрім того, бандформування здійснили один обстріл зі 120-мм міномета поблизу Верхньоторецького. Неспокійно було й в районі Троїцького, де бойовики стріляли зі стрілецької зброї та гранатометів, і був зафіксований один снайперський обстріл.

На Маріупольському напрямі терористи продовжили чинити провокації біля Мар’їнки та Красногорівки. Там противник стріляв з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а неподалік Красногорівки бойовики двічі застосували 82-мм міномети.

Також бойовики обстріляли з мінометів позиції українських військових біля Талаківки та Павлополя, а поблизу Гранітного двічі застосували протитанкові ракетні комплекси. Ще одна ворожа провокація відбулася біля Широкиного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-