Генштаб: реакція на застосування «Градів» окупантами буде адекватною

Генштаб: реакція на застосування «Градів» окупантами буде адекватною

Ексклюзив
Укрінформ
Застосування РСЗВ "Град" з території окупованого Криму по українській території буде актом прямої збройної агресії з боку РФ і відповідь на це з боку ЗСУ буде адекватною. Наразі на південному напрямку в українських військових достатньо сил і засобів для цього.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу керівник прес-служби Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

"Якщо росіяни, не дай Боже, застосують реактивні системи залпового вогню, то це буде фактом прямої агресії, і, звичайно, відповідь буде адекватною", - заявив Селезньов, коментуючи повідомлення про те, що окупанти в Криму у безпосередній близькості до контрольованої Україною території розгорнули в бойові порядки РСЗВ "Град".

За словами речника Генштабу, у випадку акту військової агресії "є відповідна процедура, що має робити кожна посадова особа, починаючи від Верховного Головнокомандувача".

"Безумовно, якщо "Гради" прилетять до нас з боку окупованого Криму, то вести мову про те, що це "кримська самооборона" їх застосовує, нікому з посадових осіб вищого військово-політичного керівництва РФ не доведеться. Адже вони вже 2 роки позиціонують Крим як територію РФ. Отже, якщо "Гради" прилетять звідти, то це буде актом прямої збройної агресії з відповідними наслідками та діями усіх силових структур України", - заявив Селезньов.

Він запевнив, що наразі на південному напрямку знаходиться угрупування військ та сил, які займаються заходами бойової підготовки, а також забезпечують недоторканність південних кордонів. Ці сили, у тому числі, використовують полігони в регіоні, які свого часу були "заморожені". "У нас там є достатньо сил і засобів, щоб адекватно відреагувати на будь-який розвиток ситуації на півдні країни. Зрозуміло, що я не можу сказати, які сили і засоби ми будемо застосовувати, але… у нас там достатньо сил і засобів для адекватної реакції", - заявив речник Генштабу.

Селезньов також зазначив, що окупаційні війська наразі "грають м'язами" в Криму, однак, на його думку, "росіяни вже розуміють, що ми маємо, чим відповісти у разі, якщо буде провокація".

Як повідомляло агентство, речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко заявив, що, за оперативною інформацією, у п'ятницю вранці, окупанти в Криму у безпосередній близькості до контрольованої Україною території розгорнули в бойові порядки РСЗВ "Град" (новітнього зразка на базі машини КамАЗ) та САУ. При цьому росіяни з метою прикриття свого посиленого угрупування розгорнули димову завісу.

Він наголосив, що такі акції свідчать про "недружні наміри РФ щодо нашої держави", а військове командування України вживає адекватних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-