У Попасній перезапустили ще один український телеканал

У Попасній перезапустили ще один український телеканал

Укрінформ
У прифронтовій Попасній, що на Луганщині, відновив мовлення ще один український загальнонаціональний телеканал.

Про це повідомляє Мінінформ.

"З початком нового етапу відновлення мовлення у зоні АТО в Попасній Луганської області встановлено передавальну техніку, що дало змогу відновити мовлення Луганського обласного телебачення. На цьому тижні за допомогою ще одного встановленого передавача, мовлення відновив й телеканал 1+1", - наголосив радник міністра інформаційної політики Олександр Бригинець.

Під час зустрічі з заступником міського голови Попасна Іриною Гапотченко радник роз'яснив: "Ми неодноразово намагалися поновити роботу телевежі (Попасна - одне з міст, яке має свою телевежу, але вона не працює), але з одного боку заважають обстріли, а з іншого - значна руйнація інфраструктури телевежі, знищення обладнання. Тому МІП і КРРТ пішли іншим шляхом - посилили передавачі в сусідніх містах - Сєверодонецьку, Лисичанську та Бахмуті, звідки сигнал тепер досягає до міста Попасна".

Вона зазначила, що місцева влада заохочує розвиток кабельної мережі, яка вже доступна майже для 4 тис.  домогосподарств, що є переважною більшістю. Однак залишається проблема для тих, хто дивився українське телебачення за допомогою системи цифрового мовлення Т2, яка в місті Попасна не працює. Тому місцева влада намагається вирішити цю проблему - або сприяє підключенню таких абонентів до кабельної мережі, або допомагає переналаштувати ефірну антену на нові джерела сигналу.

Передавальну техніку встановлює Концерн РРТ на виконання рішення Комісії з питань функціонування телерадіомовлення при МІП. Відомство, в свою чергу, звертається до країн-партнерів, які відмовилися від аналогового мовлення, з проханням надати обладнання для розширення мовлення у зоні АТО, бо саме в такий спосіб, до відновлення всіх телевеж, можна покривати українським сигналом зону АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-