У Києві кур'єрська служба організувала контрабандний канал

У Києві кур'єрська служба організувала контрабандний канал

Укрінформ
Співробітники служби безпеки України спільно з прокуратурою перекрили контрабандний канал, організований менеджментом однієї з міжнародних кур'єрських служб доставок та інспектором посту "Спеціалізований" Київської міської митниці.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Бізнесмени та митник організували механізм імпорту до України партій високовартісних товарів під виглядом міжнародних експрес-відправлень без сплати митних платежів. Щотижневий обсяг незаконно ввезених товарів становив у середньому понад тридцять тисяч доларів США. Інспектор отримував "премію" у розмірі 10% від суми митних платежів, не сплачених комерсантами», - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків правоохоронці вилучили чергову партію елітних мобільних телефонів та аксесуарів вартістю понад 100 тисяч американських доларів, оформлену як експрес-відправлення з ухиленням від сплати митних платежів.

Співробітники спецслужби виявили печатки іноземних компаній, що значаться відправниками вантажів, та печатки Київської міської митниці, що засвідчують оформлення товарів. Знайдено також програмне забезпечення, завдяки якому партії товарів штучно дробилися на нібито персональні відправлення та листування між співробітниками компанії, що підтверджує їх протиправну діяльність.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. 

Тривають обшуки та необхідні слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-