Лідерам

Лідерам "Башмаків" інкримінують побиття Поклонської

Укрінформ
У Криму затримали двох лідерів банди «Башмаки», що діяла в Україні у 1990-2000-х роках, і наближених особисто до «главі республіки» Сергія Аксьонову. Крім восьми епізодів вбивств, їм закидають також побиття у грудні 2011 року у Євпаторії "діючого прокурора Криму" Наталії Поклонської.

Про це пише Новая газета.

«У справі, за якою звинувачують Олександра Данильченка та Миколу Кожухаря, є ще один епізод — побиття у грудні 2011 року у Євпаторії чинного прокурора Криму Наталії Поклонської. Напад пов'язують з її участю в якості державного обвинувача у кримінальному процесі по справі одного з лідерів «башмаківців» — Рувіма Аронова. Нібито побиття стало помстою ОЗУ», - йдеться у повідомленні.

При цьому у самій прокуратурі Криму заявляють, що «не мають даних про причетність «башмаківців» до нападу на Поклонську.

Миколу Кожухаря (Молдавана) та Олександра Данильченка (Данила) співробітники кримського УФСБ затримали у ніч проти неділі. Затримання лідерів ОЗУ, яка у 2000-х значною мірою втратила свій вплив на півострові, могло б пройти непоміченим, якби не одна деталь: обидва затриманих, вже 10 років перебуваючи у міжнародному розшуку, продовжують займати в Криму авторитетні посади: Данильченко є віце-президентом кримської федерації боксу, а Кожухар служить першим віце-президентом федерації спортивної боротьби республіки, яку очолює особисто прем'єр Сергій Аксьонов.

Яким саме чином Данильченко і Кожухар потрапили на керівні посади у кримському спорті — залишається загадкою. Ні у федерації боксу, вільної боротьби, ні у прес-службі глави Криму Сергія Аксьонова їх арешт наразі не коментують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-