Чотирьох одеських митників впіймали на підробці документів

Чотирьох одеських митників впіймали на підробці документів

Відео
Укрінформ
Керівник Одеської митниці Юлія Марушевська передала до прокуратури Одеської області матеріали службового розслідування за фактом підроблення документів працівниками митного поста "Одеса-порт" і "неконтрольованого вивозу деревини" в 16 контейнерах з України до Китаю.

Про це Марушевська написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"На жаль, не всі на митниці розуміють наше принципове ставлення до того, як має відбуватися митне оформлення. Відома проблема неконтрольованого вивозу деревини. Працівники митниці на митному посту "Одеса-порт" вирішили не проводити огляд контейнерів із деревиною, яку вивозили в Китай. Попри те, що система аналізу ризиків спрацювала. Натомість митники підробили документи про огляд і сподівалися, що їм це минеться", - зазначила Марушевська.

Керівник митниці уточнила, що "внаслідок службового розслідування вирішено звільнити чотирьох працівників, які безпосередньо брали участь у підробці документів. Ще трьом оголошено догани. Матеріали службового розслідування ми передали до прокуратури, і вже правоохоронці визначатимуть наявність корупційної складової в діях митників".

 "На Одеській митниці не буде жодних змов та "договорняків”. Пройшло достатньо часу, щоб це зрозуміти. Ми будемо карати і позбавлятися від тих, хто продовжуватиме свої махінації", - резюмувала Марушевська.

Під час сьогоднішньої наради на Одеській митниці голова комісії із внутрішнього розслідування Оксана Чернявська конкретизувала, хто саме із посадовців причетний до незаконної оборудки.

"Оформлення вантажу мали здійснити співробітники відділу митного оформлення №3 і аналітично-пошукового відділу №1 - усього сім осіб. Проте нічого подібного зроблено не було. Водночас були оформлені сфальсифіковані документи, що свідчать про нібито проведення всіх процедур", - повідомила Чернявська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-