Заступник Саакашвілі відхрестився від

Заступник Саакашвілі відхрестився від "побутового корупціонера" з ОДА

Укрінформ
Виконувач обов'язків заступника голови Одеської облдержадміністрації Саша Боровик прокоментував затримання на хабарі головного спеціаліста управління об'єктів культурної спадщини ОДА.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці

"Правоохоронці затримали на хабарі дрібного службовця нашої адміністрації. Я з ним не знайомий і не знаю його особистої історії. Він не з тих, хто прийшов з нами в команді. Це та побутова корупція, яка всіх дістала, і та, з якої виростають великі злодії, що колись починали з малого", - зазначив Боровик.

А з іншого боку, зауважив в.о. заступника голови ОДА, "цей юнак - сам продукт бюрократичної системи, де правила написані для того, щоб люди їх порушували, а чиновники потім вимагали хабар. Це замкнене коло є наше сьогоднішнє суспільство. 25-річний хлопець тепер може потрапити до в'язниці на п'ять років, і на все життя зіпсувати собі репутацію".

Боровик наголосив, що команда Саакашвілі "продовжує те, що почали: у нас нульова толерантність - будемо боротися з будь-яким проявом і хабарництва, і бюрократії. Ми теж будемо продовжувати наполягати на тому, щоб Кабмін знайшов спосіб більш гідно оплачувати роботу держслужбовців - поки вони про це тільки говорять".

"Нехай чиновників буде менше, нехай вони служать людям, і нехай вони будуть гідними кращої компенсації", - підсумував Боровик.

Як повідомляв Укрінформ, 4 лютого співробітники прокуратури Одеської області та Департаменту економічного захисту ГУНП в Одеській області затримали при отриманні хабара в розмірі 100 доларів головного спеціаліста управління облдержадміністрації. Встановлено, що службовець вимагав та отримав хабара від громадянина за непроведення демонтажу незаконного рекламного носія, зазначили в прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками ч.3 ст.368 (хабар) КК України триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-