Бойовики гатять із важкої зброї з Луганська - місцеві жителі

Бойовики гатять із важкої зброї з Луганська - місцеві жителі

Укрінформ
Російські окупаційні війська продовжують порушувати перемир'я на Луганському напрямку. Сьогодні з ранку в місті Луганську чутно вихідні артилерійські постріли.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили жителі тимчасово окупованого міста.

"Починаючи десь з 9-ої години ранку за місцевим часом у місті чутно вихідні постріли з чогось великого (можливо, гаубиці або самохідної артилерії). Постріли чутно періодично за останні дві години. Вчора також стріляли з чогось важкого", - повідомив місцевий житель.

За його словами, стрільба ведеться з південно-східної частини міста, можливо, "з полігону на ВВАУШі" (колишнє Луганське вище військове авіаційне училище штурманів).

Разом з тим, інший житель окупованого міста повідомив, що "важкі полум'яні привіти" летять на Станицю Луганську, а в сусідніх з нею населених пунктах "з ранку стіни ходять ходуном". "Сьогодні знайома повідомила, що стіни її будинку, що знаходиться неподалік від Станиці, але на стороні "ЛНР", дрижать з ранку. Тобто, десь поруч прилітає. При цьому, з Луганська виразно чути вихідні постріли з важких гармат. Я так розумію, це окупанти навчання проводять у природних умовах...", - зазначив співрозмовник.

Як повідомляв Укрінформ, учора вночі терористи обстріляли з 82-мм мінометів пішохідний пункт пропуску в Станиці Луганській. Більшість мін упали біля мосту в "сірій зоні", але деякі - біля переходу на українській стороні. У четвер вранці в Луганській обласній ВЦА відбулася термінова нарада щодо обстрілу переходу. Керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука заявив, що в разі повторення обстрілу, пішохідний перехід у Станицю Луганську буде закритий заради безпеки. Обстріли з боку російських окупаційних військ тривали.

Пізніше на своїй сторінці у Фейсбук Тука заявив, що зранку на нараді вже було прийняте рішення про закриття переходу, проте "військові і прикордонники запропонували дати "ще один шанс", щоб не створювати зайвих незручностей для цивільного населення". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-