«Самоврядна» реєстрація авто:  їздити можна, але до першого поліцейського

«Самоврядна» реєстрація авто: їздити можна, але до першого поліцейського

Укрінформ
Їздити на автівках, завезених з-за кордону та зареєстрованих «територіальними громадами» можна, але до зустрічі з першим поліцейським.  

Так прокоментувала кореспонденту Укрінформу можливість «самоврядної» реєстрації завезених з-за кордону авто речниця обласного управління Національної поліції Світлана Добровольська.

«Це все одно, якби ми із вами зустрілись на каві і вирішили, що будемо надавати власну реєстрацію автомобілям. Їздити із такими номерами можна. Але перший же поліцейський матиме право застосувати санкції за незаконно зареєстрований в Україні транспортний засіб», - підкреслила Добровольська.

Приводом до розмови стала опублікована в ЗМІ інформація, мовляв, на Львівщині місцеве самоврядування «територіальної громади» взяло на себе обов'язок по організації власного МРЕВ, в якому без усяких митних декларацій і процедур можна зареєструвати завезений з-за кордону автомобіль.

«Я не можу коментувати рішення самоврядних структур, але зазначу, що  законності воно набуде лише після затвердження Верховною Радою. Скажу лише, що ми - єдина структура, якій державою делеговане право в частині реєстрації транспортних засобів. У структуру Сервісного центру Львівщини входить сім підрозділів, що діють у різних містах області. Лише вони мають законне право реєструвати транспортні засоби", - додав керівник  Сервісного центру Львівської області Серій Клочко.  

Все решта, за його словами, йде врозріз із усіма законодавчими актами України. Тому власник авто із  такою «реєстрацією» буде обов'язково оштрафований за керування незареєстрованим транспортним засобом. При цьому він може залишитися без авто. 

Як повідомляють ЗМІ, у Львові  організація, яка називає себе «Транспортно Реєстраційна Служба Народу», почала видавати номерні знаки та свідоцтва про реєстрацію на автомобілі. Її представники стверджують, що Львівська територіальна громада уповноважила саме їх видавати реєстраційні документи для автомобілів і номера, які можна вішати на будь-які автомобілі, завезені з країн ЄС. Розмитнення при цьому, за їхніми словами, не обов'язкове.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-