Харківським школярам продовжили карантин

Харківським школярам продовжили карантин

Укрінформ
Статистика захворювань не дозволяє відновити навчальний процес, тому карантин у школах Харкова триватиме до кінця тижня.

Про це журналістам розповіла директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо у дорослих і дошкільнят спостерігається зниження рівня захворюваності на ГРВІ і грип, то серед дітей шкільного віку цей рівень зростає. Кількість хворих школярів на четвертому тижні січня була вищою, ніж на третьому. Тому прийнято рішення поки що не допускати школярів до занять. Наприкінці цього тижня ми зберемося і вирішимо питання відновлення навчального процесу з наступного тижня", - відзначила Деменко.

За словами головного санітарного лікаря Харкова Ірини Зубкової, фахівці моніторять ситуацію із захворюваністю на ГРВІ щодня: "Наприклад, за 1 лютого в Харкові захворіли всього 563 людини, і 82 з них - діти".

Як повідомляв раніше Укрінформ, з 27 січня по 1 лютого навчальний процес у школах Харкова призупинений у зв'язку зі зростанням рівня захворювань на грип і ГРВІ.

Щодо Харківської області, то, за словами директора департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександра Галацана, рівень захворюваності знизився вдвічі. "Якщо три дні тому лікарям швидкої допомоги надходило 500 викликів на добу від жителів Харкова і області, то за минулу добу - 230 викликів: перевищення епідпорогу регіону не загрожує".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-