Жебрівський допустив закриття нових КП на Донбасі

Жебрівський допустив закриття нових КП на Донбасі

Укрінформ
Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський не виключає закриття інших КПВВ на Донбасі, крім «Зайцевого», у зв'язку з обстрілами бойовиків і загрозою життю мирних жителів.

Про це він повідомив в ефірі "112 Україна".

"Питання в тому, що повинен відкритися пункт Лисичанськ–Первомайськ у Луганській області. В Золотому також йдуть обстріли. У мене таке враження, що сьогодні російські терористи не хочуть, щоб люди на непідконтрольних українській владі територіях відвідували територію України", – зазначив Жебрівський.

Він назвав закриття КПВВ "Зайцеве" "вимушеним кроком" і поклав відповідальність за обстріл прилеглої до контрольних пунктів на території бойовиків.

"Ми поклали на чашу ваг незручності людей, які не зможуть перетнути лінію розмежування, і поклали безпеку людей. І, зрозуміло, переважила безпека людей. Ми не хочемо повторення Волноваського сценарію... Сьогодні є питання з приводу того, щоб зупинити безглуздя, яке відбувається в Зайцево, коли обстрілюють, коли є поранені військові, коли є ймовірність загрози життю мирних жителів", - додав Жебрівський.

За його словами, КПВВ у Зайцевого і Мар'їнки не відкриються, якщо бойовики продовжать обстріли.

Нагадаємо: з 3 лютого в Донецькій області тимчасово припинить роботу контрольно-пропускний пункт в'їзду-виїзду «Зайцеве».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-