Бойовики вже обстрілюють і другу лінію оборони - Лисенко

Бойовики вже обстрілюють і другу лінію оборони - Лисенко

Укрінформ
Російські окупаційні війська продовжують активно обстрілювати позиції сил АТО, в тому числі - і з важкого озброєння. Епіцентр бойових дій - околиці Горлівки та Донецька. При цьому, противник обстріляв з мінометів українські позиції на другій лінії оборони північніше Горлівки.

Про це заявив на брифінгу у понеділок речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Донецькому напрямку обстановка продовжує загострюватися. На околицях Горлівки противник неодноразово обстрілював українські позиції з 82-мм та 120-мм мінометів, а також БМП. Сили АТО неодноразово відкривали вогонь у відповідь. Окрім цього, вперше після довгої перерви під вогонь ворожих мінометів потрапили українські позиції на другій лінії оборони. Це також сталося на північ від Горлівки", - сказав Лисенко.

За його словами, епіцентром бойових дій вчора були передові позиції сил АТО східніше Новгородського, де противник вів вогонь практично цілодобово і часто використовував міномети та бронетехніку. "Дещо спокійніше минулої доби було в районі Донецького аеропорту. Там інтенсивність ворожого вогню дещо нижча, і важке озброєння не застосовується. Відносно тихо вчора було лише на Світлодарській дузі - поблизу Троїцького та Луганського вчора відбулося кілька провокацій НЗФ із застосуванням стрілецької зброї", - зазначив речник.

На Луганському напрямку противник застосував 120-мм міномет поблизу Станиці Луганської.

На Маріупольському напрямку ворог неодноразово обстрілював з мінометів українські позиції під Красногорівкою. "У Мар'їнці відбулася серія прицільних обстрілів бойовиків, які вели вогонь з автоматів, обладнаних підствольними гранатометами. У Старогнатівці також відбувся мінометний обстріл", - повідомив речник  АТО.

Незважаючи на понад півсотні ворожих обстрілів, за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-