Грип на Львівщині: за добу захворіли майже 6 тисяч людей

Грип на Львівщині: за добу захворіли майже 6 тисяч людей

Укрінформ
Кількість хворих на грип на Львівщині стрімко зростає. За останню добу захворіли 5 734 особи, приріст становив 53 відсотки.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у департаменті охорони здоров`я Львівської облдержадміністрації.

«Від початку епідсезону 2015-2016 року на грип та ГРВІ на Львівщині захворіло 175 065 осіб. Особливо стрімко зростає кількість інфікованих в останні дні. Зокрема, за добу, що минає, приріст хворих становить 53 відсотки»,- зазначив директор департаменту Богдан Чечотка.

За його словами, відучора госпіталізовано 173 особи, із них 79 дітей. В особливій групі ризику – медичні працівники. За добу захворіло близько 60 осіб. Діагностовано 6 летальних випадків від грипу А(N1H1) – 4 мешканці Львова, 1 мешканець Червонограда та 1 житель Сколівського району.

У Львові за підсумками трьох тижнів 2016 року відзначається перевищення епідпорогу у віковій групі 3-6 років у 1,2 разу, у віковій категорії 7-14 років у 1,8 разу. Всього захворіло 6029 осіб. У зв’язку з цим за розпорядженням міського голови з 27 січня в обласному центрі введено в дію заходи обмежувального характеру, а саме призупинено навчання в школах терміном на 7 днів. Також призупинено навчання в школах міст Стебник, Дрогобич, Червоноград, смт Славське Сколівського району, Сокальському та Дрогобицькому районах.

У лікувально-профілактичних закладах медичні працівники працюють із використанням засобів індивідуального захисту, з посиленим проепідемічним контролем. Хворим надається допомога відповідно до протоколів МОЗ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-