На Донбасі взяли бойовика і шпигуна терористів

На Донбасі взяли бойовика і шпигуна терористів

Відео
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки спільно з військовими затримали в селі Нижнє Попаснянського району на Луганщині місцевого жителя, який входив до незаконних збройних формувань так званої "ЛНР".

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Бойовик зі зброєю в руках ніс службу на блокпості в селищі Світличне на Луганщині. Разом з іншими бойовиками він виявляв проукраїнськи налаштованих жителів району та передавав "командирам", які вивозили їх у невідомому напрямку", - йдеться у повідомленні.

Під час наступу сил антитерористичної операції бойовик зі своїм підрозділом відступив у напрямку Луганська. Згодом, розчарувавшись у так званій "Новороссии", залишив зброю і повернувся додому, де переховувався від правоохоронних органів.

Бойовика та задокументовані СБУ матеріали його протиправної діяльності передано до Національної поліції для відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального Кодексу України.

Крім того, у Волноваському районі Донеччини співробітники спецслужби затримали інформатора терористичної організації "ДНР".

Місцевий житель був завербований представником диверсійного підрозділу так званого  "батальйону "Легіон" у жовтні минулого року. Він погодився надавати кураторам дані про переміщення сил та техніки антитерористичної операції у Волноваському районі. В грудні інформатор отримав нове завдання, за яким передавав відомості про дислокацію підрозділів Збройних Сил України у Вугледарі, Волновасі тощо.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 256 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-