Енергоатом підтвердив зупинку енергоблоку на ЮУАЕС

Енергоатом підтвердив зупинку енергоблоку на ЮУАЕС

Укрінформ
Енергоблок №2 Южно-Української АЕС був відключений від енергосистеми України для проведення поточного ремонту відповідно до заявки.

Про це інформує прес-служба НАЕК «Енергоатом».

«27 січня о 12год. 12хв. другий енергоблок Южно-Української АЕС було відключено від енергосистеми України для проведення поточного ремонту згідно з дозволеною заявкою», - йдеться у повідомленні.

Обладнання першого та третього енергоблоків АЕС працює у заданому режимі.

Радіаційний фон на ЮУАЕС відповідає нормам безпеки. Викиди та скиди радіоактивних речовин в навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень.

Нагадаємо, 26 січня о 13:15 енергоблок №2 Южно-Української АЕС було розвантажено з 1030 МВт до 600 МВт. Причиною розвантаження стало відключення головного циркуляційного насосу №1.

Станом на 11:15 год. 27 січня потужність енергоблоку №2 ЮУ АЕС була знижена до 365 мВт.

Нагадаємо, 13 грудня енергоблок №2 Южно-Української АЕС був підключений до енергосистеми України після закінчення капітального планово-попереджувального ремонту та виконання заходів з продовження терміну його експлуатації у понадпроектний період.

Як повідомлялося, постановою Колегії Держатомрегулювання України №18 від 7 грудня 2015 р. «Про продовження експлуатації енергоблока №2 Южно-Української АЕС у понадпроектний термін за результатами періодичної переоцінки безпеки» визнана обгрунтованою можливість безпечної експлуатації енергоблока №2 ЮУ АЕС на визначених у проекті рівнях потужності до 31 грудня 2025 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-