На Донеччині взяли зухвалу банду: викрадення, розбої, угони

На Донеччині взяли зухвалу банду: викрадення, розбої, угони

Фото
Укрінформ
Поліція проводить досудове розслідування за кримінальним провадженням, в якому об’єднано майже 30 тяжких злочинів, вчинених із серпня по листопад 2014 року на території Добропілля, Українська, Селидового та Гірника на Донеччині.

Про це повідомляє Відділ комунікації ГУ НП України в Донецькій області.

"Наразі в результаті тривалого процесу збору доказів та комплексу оперативно-розшукових заходів правоохоронцями встановлені шість осіб, причетних до вказаних злочинів. Підозрювані – жителі Запорізької, Дніпропетровської, Одеської, Сумської, Івано-Франківської областей віком 30-45 років, які із липня 2014 року певний час перебували в лавах одного з добровольчих батальйонів та знаходилися у зоні проведення АТО", - йдеться у повідомленні.

До вказаних областей на початку січня 2016 року були відряджені оперативні спецгрупи поліції Донеччини для затримання зловмисників та проведення обшуків за місцем їх проживання. В результаті ретельно спланованих заходів упродовж останніх двох тижнів затримали п’ятьох осіб, які вже заарештовані, ще один перебуває у розшуку.

За місцем проживання затриманих (за межами Донеччини) поліцейські вилучили зброю та боєприпаси (автомат Калашникова, пістолети, набої, гранати, гранатомети), а також велику кількість ювелірних виробів, комп’ютерної техніки та інших цінностей, викрадених у потерпілих.

Встановлено автомобілі, якими незаконно заволоділи учасники злочинної групи. На сьогодні вилучено сім машин, три з яких зловмисники встигли продати в інші області.

Досудове розслідування триває. Злочинна діяльність фігурантів підпадає одразу під кілька статей Кримінального кодексу України: ст. 146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини», ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом», ст. 187 «Розбій», ст. 189 «Вимагання», за які передбачено максимально можливе покарання - позбавлення волі на строк до 12 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-