Румунія надасть сканери для виявлення контрабанди - Москаль

Румунія надасть сканери для виявлення контрабанди - Москаль

Укрінформ
Голова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль під час візиту до Румунії відвідав завод із виробництва сканерів для виявлення контрабанди у великовантажних фурах і повідомив, що румуни готові постачати таке обладнання українським прикордонникам.

Про це йдеться на офіційному сайті губернатора Закарпаття

«Перевірити вручну кожну фуру, що перетинає кордон, неможливо. Румуни готові поставити нам свої сканери і навіть продемонструють їх у роботі на КПП «Дяково - Халмеу». Вже почалася підготовка до апробації, на яку ми запросимо міністра МВС, керівництво фіскальної та прикордонної служби України. І якщо переконаємося в ефективності обладнання, будемо укладати договори на його поставку», - зауважив Москаль.

Завод із виробництва стаціонарних та пересувних сканерів, за допомогою яких митники перевіряють великогабаритний транспорт, розташований поблизу Бухареста. Гама-сканери з використанням технології «Roboscan» спроможні пропускати понад 200 фур за годину і виявляти контрабандні товари (в тому числі пачки сигарет, бурштин, наркотики) без відкриття багажних відсіків.

«На контрольно-пропускних пунктах, що розташовані в Закарпатській області, з українського боку немає жодного сканера. Колись були, потім це дороге обладнання вивезли в Одесу, де воно не працює», - зазначив Москаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-