ООН допомагатиме сходу України харчами до липня

ООН допомагатиме сходу України харчами до липня

Укрінформ
Всесвітня продовольча програма продовжить надавати допомогу на сході України до кінця червня цього року.

Про це повідомляється у прес-релізі ВПП, який є у розпорядженні Укрінформу.

"Всесвітня продовольча програма Організації Об'єднаних Націй (ВПП) заявила, що продовжить свою надзвичайну операцію на сході України з метою надання продовольчої допомоги більш ніж 260 тис. людей, які постраждали в результаті конфлікту в регіоні, до кінця червня 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, оскільки ситуація з продовольчою безпекою може погіршиться протягом холодних зимових місяців, із січня по квітень, ВПП прагне забезпечити сім'ї продовольчою допомогою протягом цього важкого часу. Перевага надається людям, які потребують продовольчої допомоги найбільше, а саме - внутрішньо переміщеним особам, репатріантам та жителям постраждалих від конфлікту зон, а також домогосподаркам.

ВПП буде надавати продовольчу допомогу для осіб, які особливо уразливі - таких, як літні люди, інваліди, та тих, хто не мав змоги залишити постраждалі від конфлікту райони Донецької та Луганської областей.

"ВПП долає величезні оперативні перешкоди, щоб доставити продовольчу допомогу найбільш вразливим групам населення - особливо в суворих погодних умовах", - сказав голова офісу ВПП в Україні Джанкарло Стоппоні.

За оцінками, більш ніж 1,5 млн людей були переміщені в Україні з початку конфлікту в 2014 році. ВПП терміново потребує $35 млн, щоб продовжувати надавати допомогу до червня 2016 року.

ВПП є найбільшою в світі гуманітарною організацією боротьби з голодом у всьому світі. Вона забезпечує  продовольчою допомогою в надзвичайних ситуаціях і працює з громадами, щоб поліпшити якість харчування. Щороку ВПП надає допомогу близько 80 мільйонам осіб у 80 країнах по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-