Епідемія грипу дісталася Дніпропетровщини

Епідемія грипу дісталася Дніпропетровщини

Укрінформ
У Дніпропетровській області епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищений у 2,1 разу, оголошена епідемія.

Про це поінформував начальник ГУ СЕС України в Дніпропетровській області Андрій Кондратьєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на 25 січня показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 88,14%. Таким чином, епідемічний поріг по області перевищений у 2,1 разу, що свідчить про початок епідемії грипу", - зазначив Кондратьєв.

За його словами, він вніс подання голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку щодо введення обмежувальних заходів на території області: призупинення навчального процесу, заборони проведення культурно-масових заходів, посилення дезінфекційного режиму у лікувальних, оздоровчих, дитячих навчально-виховних закладах, підприємствах, у транспорті тощо.

За оперативною інформацією, наданою лікувально-профілактичними закладами області, минулого тижня на грип та ГРВІ захворіло 29,З тис осіб, що вдвічі більше, ніж тиждень тому (14,4 тис осіб). Найбільш інтенсивні перевищення епідпорогу реєструються у містах Кривий Ріг (в 2,4 разу), Першотравенськ (в 2 рази), Новомосковськ (на 92,8%), Павлоград (на 86,3%), Дніпродзержинськ (на 73,5%), Нікополь (на 62,4%), Жовті Води (на 59,8%); серед сільських територій - у Широківському (в 3,3 разу), Покровському (в 3,1), Межівському (в 3 рази), Нікопольському (в 2,6 разу), Петриківському (в 2,5 рази), Новомосковському (в 2,5 рази), Апостолівському (в 2,4 разу), Дніпропетровському (на 85,1%), Криворізькому (на 74,4%), П’ятихатському (на 87,2%), Юріївському (на 75,0%), Верхньодніпровському (на 56,2%) районах.

За даними вірусологічної лабораторії «Дніпропетровського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України», на території області циркулює вірус грипу А/H1N1 - пандемічний. З початку року цей вірус виділений у 17 хворих.

На сьогодні лабораторного підтвердження летальних випадків від грипу в області не зареєстровано.

Водночас, за інформацією департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради, у самому обласному центрі на сьогодні епідемічний поріг з грипу та ГРВІ не перевищено. За останню добу у Дніпропетровську до лікарів звернулися 1333 людини, з них близько 700 дорослих і понад 600 дітей у віці до 18 років. Всього в лікарні з ГРВІ за тиждень госпіталізовані 102 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-