Грип на Донеччині: кількість хворих зросла майже на чверть

Грип на Донеччині: кількість хворих зросла майже на чверть

Укрінформ
У Донецькій області за останній тиждень показник захворюваності на грип і ГРВІ зріс на 23,6% і перевищує рівень епідпорогу в 1,8 разів.

Про це повідомили в ГУ Держсанепідслужби в Донецькій області і Департаменті охорони здоров'я Донецької військово-цивільної обласної держадміністрації.

"За період з 18.01.2016 р. по 24.01.2016 р. в Донецькій області зареєстровано 21875 випадків захворюваності на грип і ГРВІ. Показник захворюваності на 10 тис. населення становить 110,5, що на 23,6% вище, ніж попереднього тижня, і перевищує рівень епідемічного порогу в 1,8 разів", - йдеться у повідомленні.

В ОДА наголосили, що з початку 2016 року від пневмонії з підозрою на вірусну етіологію у регіоні померли 22 людини. Згідно з результатами вірусологічного дослідження, у померлих у чотирьох випадках виділений вірус грипу типу А, у тому числі в трьох - H1N1. Лабораторні дослідження тривають.

Усі померлі були не щеплені, отримували антибактеріальну терапію, але стан на час прибуття в стаціонар був украй тяжкий у зв'язку з пізнім зверненням і проведенням неадекватного самолікування вдома.

Також Держсанепідемслужба повідомляє про припинення навчання у 371 навчальному закладі Донеччини.

"Припинений навчальний процес в 371 школі області із загальною кількістю учнів 98 846 осіб, а також у вищих навчальних закладах", - йдеться у повідомленні.

З метою стабілізації епідемічної ситуації в області проводиться комплекс організаційних, профілактичних і протиепідемічних заходів згідно з Комплексним планом заходів профілактики грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій у Донецькій області в 2013-2017 рр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-