Миколаївський бронетанковий давав 10 мільйонів фірмі з однієї людини

Миколаївський бронетанковий давав 10 мільйонів фірмі з однієї людини

Укрінформ
ДП «Миколаївський бронетанковий завод» намагався купити на 10 млн грн двигуни для військової техніки у фірми, де працює лише одна людина.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-групі Управління СБУ в Миколаївській області.

«Миколаївський бронетанковий завод» в липні 2015 року підписав збитковий контракт з українською комерційною структурою на постачання вузлів та агрегатів для ремонту бронетехніки, яка, зокрема, використовується у районі проведення антитерористичної операції. Загальна сума контракту становить 10 мільйонів 150 тисяч гривень. Під час перевірки з'ясовано, що статутний фонд фірми-постачальника становить тільки одну тисячу гривень, а в штаті перебуває одна особа», - розповіли у прес-групі.

Комерційна структура також не мала належної кваліфікації Державної корпорації «Укроборонпром», що є важливим критерієм при підписанні контрактів для підприємств військово-промислового комплексу. За оперативними даними СБ України, фірма планувала поставити зношену продукцію, хоча договором передбачалося постачання нової.

Враховуючи надані СБУ матеріали, суд визнав угоду з сумнівним постачальником недійсною.

Завдяки втручанню СБУ держпідприємство уклало нову угоду на постачання вузлів та агрегатів для бронетехніки з відомим світовим виробником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-