Жителі Новомосковська йдуть блокувати трасу Донецьк – Дніпропетровськ

Жителі Новомосковська йдуть блокувати трасу Донецьк – Дніпропетровськ

Укрінформ
У Новомосковську на Дніпропетровщині мешканці заблокували у власному кабінеті секретаря міської ради Сергія Горошко, котрий наразі виконує обов’язки міського голови.

Про це на у Фейсбук написав громадський активість Олег Паршин.

«Жителі Новомосковська заблокували секретаря міськради в будівлі. Друга частина жителів направляється блокувати трасу Донецьк – Дніпропетровськ», - написав Паршин.

Він також додав, що наразі мешканці перекрили дорогу в місті, начальник поліції Новомосковська, начебто, викликав допомогу з обласного центру. Люди чекають на реакцію керівництва Дніпропетровської ОДА та обласної ради й вимагають законного функціонування міського органу управління, який вони обирали.

Відомо, що на виборах міського голови у Новомосковську перемогу отримав самовисуванець Віктор Літвіщенко. Але Літвіщенко досі не зміг приступити до виконання обов’язків. Апеляційний адміністративний суд Дніпропетровської області скасував постанову Новомосковської міської ТВК про обрання самовисуванця Літвіщенка мером Новомосковська. Позов подала конкурентка на виборах Вікторія Шилова, відома сепаратистськими настроями, запідозривши неправильний підрахунок голосів на кількох дільницях.

Після перерахунку голосів результат у Шилової лишився незмінним – 666 голосів. Однак новомосковські депутати за той час, коли йшов судовий розгляд, зуміли обрати собі секретаря та виконком, який влаштовував представників Опозиційного блоку. Літвіщенко, склавши присягу мера людям на віче, заявив, що з таким секретарем і таким складом виконкому він працювати не буде. Між тим, новомосковські депутати провели вже дві сесії під головуванням секретаря Горошка.

У четвер, 21 січня, депутати Новомосковської міської ради провели позачергову третю сесію у стінах об’єкту Новомосковського трубного заводу. Що стало причиною виїзної сесії – невідомо. Місцеве видання «На Самарі» припускає, що на сесії розглядалися питання підконтрольні нардепу Сергію Нестеренку, колишньому регіоналу, а нині члену БПП, чи олігарху Віктору Пінчуку, котрий володіє активами Новомосковського трубного заводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-