Без прогресу в Мінську змін до Конституції годі й чекати - Геращенко

Без прогресу в Мінську змін до Конституції годі й чекати - Геращенко

Укрінформ
Друге читання конституційних змін може відбутися тільки на тлі прогресу в здійсненні безпеки і гуманітарних пунктів Мінських домовленостей.

Про це написала народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка", член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи.

"Друге читання конституційних змін може відбуватися виключно на фоні очевидного і вирішального прогресу у здійснені безпекових і гуманітарних пунктів Мінських домовленостей, які, до речі, мали б бути виконані ще до кінця минулого року", - написала вона.

"Очевидно, що без повного і всеохоплюючого виконання безпекових пунктів Мінських угод- а це сталий режим тиші, відведення зброї, верифікація місць відведення ОБСЄ, допуск місіі на всю окуповану територію, вивід чужих військ і техніки, роззброєння, і, ключове, відновлення контролю над українським кордоном - ми не можемо переходити до політичних пунктів. Мають бути створені всі безпекові передумови і виконані гуманітарні пункти", - підкреслила Геращенко.

"Щоб ініціювати постановку остаточного голосування змін до Конституції на порядок денний, конче необхідно, аби Росія та бойовики продемонстрували реальний прогрес у виконанні Мінських угод. І тиснути потрібно на країну – порушника і окупанта: РФ", – наголосила вона, додавши при цьому, що Україна виконує всі пункти угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-