У Чернігові - вибух у багатоповерхівці

У Чернігові - вибух у багатоповерхівці

Відео
Укрінформ
У 9-поверховому житловому будинку у Чернігові сьогодні вибухнув побутовий газ, одна людина постраждала.

Про це повідомила прес-служба УДСНС України в Чернігівській області. 

"Двадцятого січня, о 12.15, до оперативно-координаційного центру обласного управління ДСНС надійшло повідомлення про вибух в одній з квартир на першому поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку по вул. Горького, 54, що в обласному центрі. Рятувальники, які прибули за викликом, в одній з кімнат оселі знайшли 41-річного господаря, який мав ознаки контузії й не розумів, де знаходиться. Його передали медпрацівникам", - йдеться у повідомлені.

Внаслідок вибуху чоловік отримав опіки 20-50% тіла різного ступеня та був доставлений до опікового відділення Чернігівської обласної лікарні.

Попередній огляд фахівцями будинку показав, що несучі конструкції зовнішніх стін та міжповерхові перекриття пошкоджень не зазнали. А от у квартирі, де стався вибух, повилітали вікна і двері та зруйновано балкон. Крім того, пошкоджено двері й вікна кількох сусідніх квартир, у тому числі й на вищих поверхах, ліфт і підвальне приміщення.

Відразу після вибуху мешканців будинку евакуювали, а комунальники й аварійні служби зайнялись обстеженням систем життєзабезпечення. За кілька годин воду, газ та електроенергію в будинку увімкнули, а людям дозволили повернутися у свої оселі.

За попередніми даними, причиною вибуху стало порушення правил експлуатації газового обладнання. У секторі комунікації ГУНП в області уточнили, що вибух стався через витік газу з газової плити. Імовірно, чоловік поставив на неї чайник з водою і, забувши про нього, заснув.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна), що карається позбавленням волі на строк від 3 до 10 років.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-