У Генічеську засідає виконком Всесвітнього конгресу кримських татар

У Генічеську засідає виконком Всесвітнього конгресу кримських татар

Укрінформ
У Генічеську Херсонської області в суботу відкрилося засідання виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар, на якому планується обговорити поточну ситуацію в Криму і представити ряд соціальних проектів кримськотатарської діаспори в Туреччині.

Про це повідомляє радіо «Куреш»

«На засіданні обговорюватимуться питання поточної роботи, допомоги діаспори в деяких соціальних проектах на території України, де компактно проживають кримські татари. Також буде презентовано проект турецької діаспори з будівництва школи в Херсонській області. Крім того, розглядатимуться питання дотримання прав людини в Криму і привернення уваги міжнародного співтовариства», - повідомив радіо «Куреш» Рефат Чубаров.

За його словами, на засідання виконавчого комітету конгресу запрошені представники влади з метою «продемонструвати їм свою повагу», але не запрошені почесні гості конгресу, «оскільки це наша поточна робота, а не сам конгрес».

Як зазначив Чубаров, засідання виконкому проходить раз на два місяці по черзі в кожній країні, де є діаспора кримських татар. Одне із засідань вже пройшло в Румунії, повідомив він. Усього на засідання виконкому конгресу, який проходитиме в Генічеську 16-17 січня, планувалося прибуття представників кримських татар з Болгарії, Канади, Німеччини, Туреччини і США. Порядок на заході забезпечують близько 200 поліцейських. У програмі роботи засідання виконкому - відвідини штабу громадянської акції з блокади Криму, розміщеного на адміністративному кордоні Криму і Херсонської області. 

Всесвітній конгрес кримських татар був створений рішенням Курултаю «з метою консолідації зусиль всіх кримських татар, що проживають як в Криму, Україні, так і за її межами». Виконком Всесвітнього конгресу кримських татар - найвищий орган конгресу, в який входять делегати, що представляють кримськотатарську діаспору 12 країн світу. Вперше Всесвітній конгрес кримських татар пройшов у Бахчисараї 19 травня 2009 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-