Суд у «справі 26 лютого» перенесли

Суд у «справі 26 лютого» перенесли

Укрінформ
Суд у Криму, на якому сьогодні розглядалася т.з. «справа 26 лютого», розпочався на півтори години пізніше, а після зачитування обвинувачення його перенесли на 25 січня.

Про це повідомляють Крим.Реалії.

«Верховний суд Криму оголосив перерву в засіданнях у «справі 26 лютого» до 25 січня після того, як прокурор Криму Наталя Поклонська зачитала обвинувачення фігурантам справи», - йдеться у повідомленні.

Російський адвокат Микола Полозов, який захищає заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, розповів Крим.Реаліям, що початок засідання затримався через «прокурора Криму» Поклонську та її охорону: «Засідання затрималося майже на півтори години, всіх ретельно оглядали. Якщо такими темпами триватиме судовий процес, як пожартували адвокати, закінчиться строк притягнення до відповідальності».

За словами Полозова, сьогодні Поклонська зачитала обвинувачення підсудним - Ахтему Чийгозу, Мустафі Дегерменджі й Алі Асанову. «25 січня почнеться вже безпосередньо судове слідство», - пояснив він.

Повідомляють також, що адвокати клопотали про трансляцію засідання в сусідні зали через неможливість бути присутніми на процесі представникам ЗМІ і всім бажаючим, але суд клопотання відхилив. Суд також заборонив фото- і відеозапис під час процесу. Раніше Полозов повідомляв у своєму Твіттері, що у будинку «глушать» Інтернет.

Нагадаємо, сьогодні у Сімферополі проходив суд у «справі 26 лютого». Заступникові голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу й активістам Мустафі Дегерменджі й Алі Асанову інкримінують організацію масових заворушень у Сімферополі 26 лютого 2014 року. Тоді, напередодні окупації півострова Росією, під кримським парламентом зібралися тисячі прихильників територіальної цілісності України та їх противники - представники партії «Русское единство».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-