Затриманого в Криму журналіста відпустили після допиту

Затриманого в Криму журналіста відпустили після допиту

Укрінформ
У Сімферополі у Криму допитали журналіста Заїра Акадирова, який прийшов на суд у «справі 26 лютого», про його професійну діяльність і після майже годинного допиту відпустили.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

«У райвідділі мене запитували, чим я займаюся, де живу, що і куди пишу і для чого я це роблю. Це назвали «пояснювальна». Попросили вивернути кишені, забрали речі, що знаходилися там, щоправда, потім повернули. Зробили копію паспорта і відпустили», – розповів журналіст.

При цьому, за словами Акадирова, його силою хотіли із залу суду вивезти в Центр з протидії екстремізму, загрожували життю.

«Мене затримали в будівлі суду, почали говорити, що я нібито незаконно знімав, робив помітки в своєму телефоні і попросили пройти в центр з протидії екстремізму. Я був проти затримання. У мене хотіли відібрати паспорт, я його не став віддавати в руки. Після цього капітан поліції підкликав «Беркут», мене схопили за руки і повели в машину. Попередили, щоб не пручався, інакше надінуть наручники і відправлять у підвал», – сказав журналіст.

Нагадаємо, сьогодні окупаційна влада має намір винести вирок у «справі 26 лютого» заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу і активістам Мустафі Дегерменджі і Алі Асанову. Їх звинувачують в організації масових заворушень у Сімферополі 26 лютого 2014 року. Тоді, напередодні окупації півострова Росією, під кримським парламентом зібралися тисячі прихильників територіальної цілісності України і їх противники - представники партії «Русское единство». У тисняві двоє загинули, кілька десятків осіб отримали травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-