Завтра Україну штормитиме

Завтра Україну штормитиме

Укрінформ
На п'ятницю, 15 січня, в Україні синоптики оголосили штормове попередження у зв'язку з сильним вітром та ожеледицею на дорогах. У Карпатах посилюється лавинна небезпека до червоного ступеня.

Про це повідомляє Укргідрометцентр

«15 січня в Україні буде хмарно з проясненнями. Вночі у східних областях невеликий сніг, вдень у західних, Житомирській, Вінницькій та Одеській областях мокрий сніг з дощем, подекуди налипання мокрого снігу і ожеледь; на решті території без опадів. Вітер західний з переходом на Правобережжі на південно-східний, 5-10 м/с, вдень у західних, центральних та південних областях місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 4-9° морозу; вдень 0-5° морозу, на крайньому заході та півдні країни 0-5° тепла. На дорогах, крім півдня країни, ожеледиця», - йдеться у повідомленні.

У Карпатах 15 січня вночі без опадів, вдень сніг та мокрий сніг, подекуди ожеледь, налипання мокрого снігу. Вітер південний, південно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 5-10° морозу, вдень 1-6° морозу. Висота снігового покриву 14-56 см. 14-15 січня на високогір'ї Івано-Франківської області посилюється лавинна небезпека до високої (ІV ступінь).

У Львові вночі без опадів, вдень мокрий сніг з дощем, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вітер південний, південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 3-5° морозу, вдень 0-2° тепла.

У Дніпропетровську без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, помірний. Вночі 6-8°, вдень 1-3° морозу.

В Одесі вночі без опадів, вдень мокрий сніг з дощем. Вітер переважно південно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 1-3° морозу, вдень 5-7° тепла.

У Харкові вночі невеликий сніг, вдень без опадів. Вітер західний, північно-західний, помірний. На дорогах ожеледиця. Вночі 8-10°, вдень 2-4° морозу.

У Києві завтра без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер західний з переходом на південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 4-6°, вдень 1-3° морозу.

Нагадаємо, максимальна температура 15 січня у Києві була зафіксована у 2015 році - плюс 9,5°; мінімальна - у 1943 році - мінус 24,7°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-