ОБСЄ відкриває дві патрульні бази поблизу лінії зіткнення

ОБСЄ відкриває дві патрульні бази поблизу лінії зіткнення

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні сьогодні відкриває дві нові передові патрульні бази в Донецькій області - в Красноармійську і Світлодарську, що дасть змогу спостерігачам бути ближче до лінії розмежування в цих районах.

Про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

«Нові передові патрульні бази СММ покращать наші можливості з моніторингу, дозволяючи нам швидше реагувати на повідомлення про інциденти. Крім того, це вкотре допоможе мотивувати підписантів більш ефективно виконувати взяті на себе зобов'язання у рамках Мінських угод», - сказав перший заступник голови СММ Александр Хуг.

Передові патрульні бази відрізняються від офісів або представництв СММ тим, що вони розташовані поблизу лінії розмежування і дозволяють розмістити невелику кількість спостерігачів, які цілодобово перебувають в цих районах і проводять ротацію щотижня.

СММ прагне відкрити передові патрульні бази по обидва боки від лінії розмежування з метою забезпечення ефективного моніторингу в рівному співвідношенні.

Відтепер СММ матиме передові патрульні бази в таких місцях: чотири в контрольованих урядом районах - у Волновасі, Красноармійську, Світлодарську (Донецька область) і в Новоайдарі (Луганська область); а також у трьох неконтрольованих Україною районах: у Стаханові (Луганська область), Горлівці і в Дебальцевому (Донецька область).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-