СБУ перекрила транснаціональний канал нелегальної міграції

СБУ перекрила транснаціональний канал нелегальної міграції

Укрінформ
У ході масштабній спецоперації на Харківщині припинили діяльність злочинної групи, яка організувала канал нелегальної міграції.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник прес-центру Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

"Перші факти оформлення фальшивих українських закордонних паспортів для вихідців із країн Азії виявлено у Харківській області. У "пакет послуг" також входило отримання за підробленими документами в'їзних віз у країни ЄС. Вартість переправлення становила три тисячі євро з мігранта", - зазначив Абдула.

За його словами, подібні злочинні угруповання як частину транснаціонального угруповання з транзиту нелегальних мігрантів також виявили у Запорізькій, Чернівецькій областях та Києві.

"До злочинної діяльності причетні співробітники територіальних підрозділів Державної міграційної служби й військовослужбовці окремих загонів Державної пограничної служби", - додав Абдула.

Він уточнив, що в рамках кримінального провадження проведено більше двадцяти обшуків в офісах туристичних агентств і приватних підприємств, задіяних у каналі нелегальної міграції, а також за місцем проживання учасників угруповання.

"Вилучено бланки паспортів України, нотаріальні бланки, фіктивні довідки про працевлаштування, численні підроблені печатки та штампи органів державної влади. Затримано шестеро учасників організованого угрупування. Вирішується питання про оголошення підозри у скоєнні злочинів", - сказав Абдула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-