Пристрасті за

Пристрасті за "ласощами": сторони сіли за стіл переговорів

Укрінформ
На кондитерській фабриці «Житомирські ласощі» інвестори, які у своїх суперечках вдавалися до допомоги озброєних «тітушок», нарешті сіли за стіл переговорів і готові домовлятися.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації

«Врегулювання корпоративного конфлікту, що виник у Житомирі на кондитерській фабриці, перейшло у правову площину. З 11 січня представники обох товариств усе ж таки сіли за стіл переговорів і почали вирішувати питання правовим шляхом. На засіданні погоджувальної ради, в якій брали участь представники влади, ЗАТ «Житомирські ласощі», ТДВ «ЖЛ», іноземного інвестора та АТ «Укрексімбанк», сторони дійшли згоди, що переговорний процес та участь у судових розглядах є єдиним прийнятним шляхом врегулювання конфлікту», - йдеться у повідомленні.

На ТДВ «ЖЛ» з 13 січня проходить інвентаризація за присутності представників «Укрексімбанку» та ЗАТ «Житомирські ласощі». Водночас триває реалізація готової продукції за діючими контрактами.

Повідомляється також про рішення підписати тристоронній договір між Державною службою охорони в області, ТДВ «ЖЛ» та ЗАТ «Житомирські ласощі» для організації режимно-пропускної роботи на підприємстві. Від кожної сторони на пропускному пункті чергуватимуть по 10 чоловік охорони.

Нагадаємо, майнова суперечка виникла в 2010 році внаслідок ліквідації ЗАТ «Житомирські ласощі» і передачі підприємства Товариству з додатковою відповідальністю «ЖЛ». 23 грудня 2015 року Вищий адміністративний суд України визнав права на фабрику за колишнім власником, іноземним інвестором «Дельта Кепітал С.А», проте нинішнє керівництво не хотіло поступатися.

Обидві сторони вдавалися до силових методів, у тому числі із залученням озброєних «тітушок»: проти ночі 5 січня поліція затримала на території фабрики та поблизу від неї 134 особи, в яких вилучили травматичну та газову зброю, набої, кастети, кийки та гранату. 6 січня сторони домовилися про переведення конфлікту в правову площину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-