У Москаля кажуть, що паводок спадає

У Москаля кажуть, що паводок спадає

Укрінформ
Паводок на Закарпатті, викликаний сильними дощами, починає спадати. Загрози виходу річок з берегів немає.

Про це повідомляється на офіційному сайті голови Закрпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

"Протягом ночі на основних водних артеріях Закарпаття почався спад води, який у різних місцях становить від 0,8 до 1,5 метра. Вранці паводкова хвиля на р.Тиса дійшла до українсько-угорського кордону, загрози виходу води з берегів немає", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у низинах р.Боржава (Іршавський та Виноградівський район) вода вийшла на заплаву біля сіл Вільхівка, Заріччя та Ком'яти й підтопила теплиці, що знаходяться на міждамбовому просторі. У деяких випадках річкова вода дійшла до приватних городів, однак підтоплень житлових будинків немає.

Очільник Закарпаття поінформував, що найскладніша післяпаводкова ситуація виникла в смт. Перечин, де в ніч на середу, 13 січня, через дощі та підняття грунтових вод були підтоплені п'ять із шести свердловин, які централізовано забезпечують селище питною водою. Шоста свердловина не працює з технічних причин. "Без води залишилося понад три тисячі триста місцевих мешканців, які проживають у багатоповерхівках та приватних будинках. Зранку підвезення питної води забезпечує місцеве комунальне підприємство, а технічної - працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій. Пробний запуск центральної води в Перечині буде здійснено вже сьогодні в другій половині дня. Повне відновлення водопостачання селища залежатиме від зниження грунтових вод та очищення свердловин", - зазначив Москаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-