НАБУ взялося за борги запорізького обленерго

НАБУ взялося за борги запорізького обленерго

Укрінформ
Солом'янський районний суд Києва задовольнив клопотання детективів НАБУ щодо виїмок документів за кримінальним провадженням щодо привласнення майна «Запоріжжяобленерго» в особливо великих розмірах.

Про це йдеться в ухвалі суду, що оприлюднена в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Йдеться про низку угод ВАТ «Запоріжжяобленерго» з постачання електричної енергії для ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» та ДП «Запорізький титано-магнієвий комбінат», якими порушувалася дисципліна здійснення платежів за поставлену енергію, що призвело до утворення заборгованості в розмірі 372,6 млн грн.

Як підозрюють слідчі, 308,2 млн грн не надійшли на рахунок ДП «Енергоринок», а були привласнені службовими особами ВАТ «Запоріжжяобленерго», ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат», ДП «Запорізький титано-магнієвий комбінат» та ПрАТ «ХК «Енергомережа».

Як відомо, ВАТ «Запоріжжяобленерго» (60,2% акцій якого належать державі) здійснює господарську діяльність з постачання електричної енергії на території Запорізької області. Оплата вартості поставленої ВАТ «Запоріжжяобленерго» електричної енергії здійснюється споживачами шляхом перерахування коштів на відповідний рахунок вказаного товариства із спеціальним режимом користування, для якого законодавством встановлено окремий алгоритм використання коштів та обмеження щодо цілей їх використання, не пов'язаних з проведенням оплати оптовому постачальнику електричної енергії ДП «Енергоринок».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-