На Донбасі воює хокеїст-терорист з Тамбова

На Донбасі воює хокеїст-терорист з Тамбова

Укрінформ
На Донбасі у складі незаконного збройного формування терористичної організації “ДНР” воює тренер молодіжної хокейної команди “Яструби” Іван Воропаєв з Тамбова (РФ).

Це було встановлено на основі розслідування, проведеного міжнародною волонтерською спільнотою InformNapalm.

"Команда InformNapalm виявила хокеїста і тренера молодіжної хокейної команди “Яструби” Івана Воропаєва  з міста Тамбова, який за сумісництвом є терористом-найманцем НЗФ “новоросії”, - йдеться у повідомленні.

Волонтери-розслідувачі вказують на те, що російський найманець Воропаєв у своєму профілі у соцмережі "Вконтакте" зберігає як альбоми перебування у складі НЗФ терористичної організації “ДНР”, так і тренувань з хокею своїх вихованців.

Про те, що Воропаєв тренер, свідчать записи в групі “Молодіжна команда (ХК-Яструби)”. У листуванні з дітьми Воропаєв вказує дати й час наступних тренувань. Останнє повідомлення датоване 9 березня 2015 року, у ньому сказано, що тренування не буде. Як згодом з'ясувалося, причиною став від'їзд тренера на Донбас.

В InformNapalm припускають, що з літа 2015 року, можливо, донині, Воропаєв входить до складу 5-ї бригади 1 армійського корпусу російських окупаційних військ (створений на території так званої "ДНР"), "про що свідчить тактичний знак “ромб з п'ятіркою в середині” на техніці, на фоні якої фотографувався хокеїст-терорист".

При цьому, у коментарях до фотографій "тренер Ваня" не приховує, що перебуває в Донецьку. Про це свідчить і фото на фоні ТЦ "Золоте кільце" в Донецьку.

"Важко сказати, чи продовжить Воропаєв свою тренерську кар'єру і чи повернеться додому в Тамбов. Чи навіки залишиться в степах Донбасу, як ще один найманець і хокеїст з Омської команди “Яструби” Юрій Сіхвардт на прізвисько "Дітріх", вбитий 1 грудня 2015 року", - підсумували в InformNapalm.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-