Рятувальники розгорнули 3 тисячі 340 пунктів обігріву

Рятувальники розгорнули 3 тисячі 340 пунктів обігріву

Фото
Укрінформ
Державна служба України з надзвичайних ситуацій спільно з місцевими органами влади провела комплекс заходів щодо облаштування пунктів обігріву.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС України.

«Станом на 9 січня в державі функціонує 3 тис. 340 пунктів обігріву, в яких надано допомогу 33 тис. 571 громадянину. У 191 мобільному пункті обігріву ДСНС надано допомогу понад 27 тис. громадянам», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на випадок пониження температурних показників повітря, за зверненнями місцевих органів влади, рятувальники відомства можуть додатково облаштувати 150 мобільних пунктів обігріву.

За інформацією Міненерговугілля через налипання мокрого снігу та обледеніння ліній електропередач 7 та 8 січня сталося знеструмлення населених пунктів у Одеській, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Кіровоградській, Черкаській та Миколаївській областях.

«Протягом 8 січня відновлено електропостачання 126 населених пунктів у трьох областях, а саме у Одеській – 90, Донецькій – 21 та Дніпропетровській – 15», - повідомляє служба.

Щоденно на цілодобовому чергуванні знаходиться близько 7 тис. осіб особового складу та 2 тис. одиниць пожежно-рятувальної і спеціальної техніки.

У разі ускладнення ситуації в ДСНС передбачено посилення сил і засобів до 15 тис. осіб особового складу і 4 тис. одиниць техніки.

ДСНС України звертається до водіїв з проханням без необхідності не виїжджати на дороги через погіршення з 11 січня погодних умов, а в разі необхідності мати при собі запас паливо-мастильних матеріалів та запас їжі.

Фото: ДСНС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-