Ситуація в АТО: карта на 7 січня

Ситуація в АТО: карта на 7 січня

Укрінформ
Обстановка у зоні проведення АТО загострюється: терористи встановили справжній післяноворічний рекорд із кількості порушень режиму «повної тиші».

Як повідомляє прес-центр АТО, виконуючи вказівки своїх господарів з Москви, противник 51 раз застосовував зброю проти українських захисників.

"Впродовж вчорашнього вечора кремлівські найманці відкривали прицільний вогонь з автоматичних станкових гранатометів в районі Мар'їнки, стрілецької зброї та підствольних гранатометів - біля Верхньоторецького. З такого ж озброєння злочинці двічі били по наших позиціях біля Гранітного, що на Маріупольському напрямку", - зазначається у повідомленні.

Окрім того, проросійські гібридні бандформування провокували українських воїнів на відкриття вогню у відповідь на околицях Горлівки.

"Використовуючи великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю, російські маріонетки били в напрямку Майорська, Зайцевого та Новгородського. Не припинилися хаотичні обстріли наших опорних пунктів і біля тимчасово підконтрольного бойовикам Донецька", - поінформували у прес-центрі.

Також українських захисників на підступах до Авдіївки обстріляли з гранатометів та стрілецької зброї. З такої ж зброї окупанти гатили в бік Пісків та Опитного.

Окрім цього, після опівночі декілька мін з 120-мм мінометів, застосування яких заборонене Мінськими домовленостями, розірвалися неподалік позицій сил АТО біля Зайцевого.

Як повідомляє Інформаційно-аналітичний центр РНБО, ситуація на сході України станом на 00:00 7 січня така:

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-