На Черкащині чиновники вимили з бюджету 226 тисяч

На Черкащині чиновники вимили з бюджету 226 тисяч

Укрінформ
На Черкащині викрили корупційну схему привласнення бюджетних коштів керівником приватної будівельної компанії у сумі 160 тисяч гривень.

Про це повідомляє Служба безпеки.

Колишній начальник відділу культури одного із міськвиконкомів Черкаської області уклав угоду із приватним підприємством на проведення капремонту дитячої музичної школи на майже 700 тисяч гривень.

Підприємець оформив фіктивні акти приймання виконаних робіт, де завищив вартість будівельних матеріалів та надання послуг.

«У ході перевірки, ініційованої СБУ, встановлено, що вартість робіт була завищена на 160 тисяч гривень, кошти незаконно перераховані на рахунок фірми, переведені у готівку та привласнені», - зазначили у відомстві.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Також у Черкаській області співробітники СБ України викрили корупційну схему, завдяки чому державний бюджет недоотримав 66 тисяч гривень.

Начальник архівного відділу однієї із райдержадміністрацій Черкаської області незаконно змусила голів сільських виборчих комісій укласти угоди на впорядкування виборчої документації з приватним підприємцем, який є її знайомим. За вказані послуги кожна з 33 комісій перерахувала комерсанту по 2 тисячі гривень бюджетних коштів.

Відповідно до вимог законодавства, проводити експертизу наявності історичної та культурної цінності матеріалів мав співробітник архіву, а оплата за це мала надійти до держбюджету.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-