У Харкові сім торговців наркотиками постануть перед судом

У Харкові сім торговців наркотиками постануть перед судом

Укрінформ
Прокуратура Харківської області затвердила і надіслала в Ленінський райсуд Харкова обвинувальний акт стосовно сімох учасників організованої злочинної групи, яка займалася виробництвом, зберіганням і збутом синтетичних наркотиків.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів керівник відділу прокуратури Харківської області Олександр Цимбалістенко.

"На початку грудня 2014 року 57-річний харків'янин, який мав досвід роботи в правоохоронних органах, створив і очолив злочинну групу. Він також залучив у групу свого 24-річного зятя, який мав багаточисленні зв'язки серед наркоманів. Усього в групу ввійшло 7 осіб, у тому числі, 5 - віком 20-30 років", - зазначив Цимбалістенко.

За його словами, зловмисники виготовляли, зберігали і продавали наркотики.

"За розробленою схемою, покупець телефонував на мобільний телефон і замовляв товар. Продавець виходив на зв'язок через скайп і повідомляв номер банківської картки, куди потрібно перерахувати гроші. Як тільки покупець повідомляв час перерахування грошей, продавець вказував місце схованки або особистої зустрічі", - додав Цимбалістенко.

За його словами, за півроку діяльності злочинної групи встановлено дев'ять епізодів незаконного збуту наркотичних засобів, включаючи особливо небезпечні синтетичні аналоги марихуани.

"Максимальна санкція покарання - 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - наголосив Цимбалістенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-