У Керчі зламалися відразу дві електростанції

У Керчі зламалися відразу дві електростанції

Укрінформ
У Керчі вийшли з ладу відразу дві газотурбінні електростанції потужністю 22,5 МВт.

Про це пишуть місцеві ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Керченських енергетиків поінформували, що відразу дві газотурбінні електростанції потужністю 22,5 ВВт, які перекинуто з Далекого Сходу для забезпечення енергопостачання Криму, вийшли з ладу. У зв'язку з цим, усі населені пункти мають знизити споживання електроенергії", - попереджають кримчан.

За його даними, нині навантаження на електромережі міста становить 42 МВт, воно забезпечується одночасним відключенням побутових споживачів від трьох до п'яти ліній електропередач.

Крім того, у Сімферополі "влада" готується до обмеження роботи установ громадського харчування.

За словами так званого голови адміністрації міста Геннадія Бахарєва, з вівторка роботу сімферопольських кафе, ресторанів, барів обмежено до 21-ї години, а з 7 січня об'єкти громадського харчування зможуть працювати тільки до 20-ї години. При цьому освітлення вулиць міста забезпечується на 30%, а після 7 січня "знімається повністю".

У Севастополі також проблеми з електропостачанням. Там почастішали аварії в електромережах садових товариств.

Окрім того, жителі житлових будинків, де другий місяць вимикають електрику, закликають підприємство "Севастопольенерго" до того, щоб електрику припинили подавати і в сусідні будинки, яких не торкнулися графіки відключень.

У під'їздах будинків стали з'являтися оголошення, в яких висловлюється переконливе прохання "поводитися скромніше" й не "включати ілюмінацію в усіх своїх кімнатах", у зв'язку з тим, що "все місто сидить у темряві".

"Це дуже нервує жителів сусідніх будинків і вони телефонують у "Севенерго" з вимогою відключити наш будинок", - зазначається в оголошеннях.

За словами так званого начальника кримського главку МНС Сергія Шахова, Крим зараз отримує 931 мегават електроенергії при потребі до 1350 мегават, і в години "пік" проводяться віялові відключення.

Раніше Укрінформ повідомляв, що 30 грудня у Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження електроопори у Херсонській області. Зараз ЛЕП, за якою передавалося у Крим до 250 мегават, відновлено, проте електроенергія в Крим не подається, оскільки закінчилася дія контракту з постачань електрики на півострів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-