У Криму закривають два зоопарки. Тварин можуть вивезти в Росію

У Криму закривають два зоопарки. Тварин можуть вивезти в Росію

Укрінформ
Директор приватного ялтинського зоопарку "Казка" та білогірського парку левів "Тайган" Олег Зубков заявив про закриття звіринців і готовність вивезти тварин з Криму на знак протесту проти дій місцевої "прокуратури".

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Прийнято рішення про закриття парків "Тайган" і "Казка" на знак протесту. Готовий розглядати переїзд парків у будь-який інший регіон Росії або іншу країну", - сказав Зубков журналістам.

Глава окупаційного уряду Криму Сергій Аксьонов у свою чергу виступив проти закриття зоопарків, але при цьому закликав їх директора не шантажувати владу.

"Я проти того, щоб як об'єкт зоопарк закривався, але, водночас, йти на поводі у шантажистів, які намагаються таким чином щось вичавити у влади, не буду... У нас постійно якісь скандали", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що у зоопарку "Казка" померли двоє тигренят (дитинчата білої тигриці на прізвисько Тигрюля), ймовірно через переохолодження. Разом з тим, директор зоопарку Зубков стверджував, що смерть однієї з тварин не пов'язана з відключенням електроенергії.

Зубков створив перший в СНД приватний зоопарк у 1995 році в Ялті, в 2012 році він відкрив парк левів "Тайган"в Білогірському районі Криму. У звіринцях живуть більш як дві тисячі тварин, багато з них - рідкісних видів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-