У двох десятках населених пунктів Луганщини немає влади - Тука

У двох десятках населених пунктів Луганщини немає влади - Тука

Укрінформ
Через непродумані поправки, внесені до Закону про військово-цивільні адміністрації, десятки міст, сіл і селищ в зоні АТО залишаються без будь-яких органів місцевої влади.

Про таку ситуацію повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Луганської обласної державної адміністрації Георгій Тука.

«З серпня у Верховній Раді лежить законопроект щодо внесення поправок до існуючого pакону про військово-цивільні адміністрації. Під час прийняття останніх поправок – я не знаю, яким чином це відбувалось – але законодавці, мабуть, з найкращих міркувань, внесли недолугу поправку, яка зараз просто паралізує реєстрацію нових ВЦА. Як наслідок, близько двадцяти населених пунктів у Луганській області зараз фактично без влади. Там немає рад, немає мерів і не можна розпочати діяльність військово-цивільних адміністрацій», - зазначив Тука.

За його словами, аналогічна проблема виникла й у сусідній Донецькій області. Як приклад, наведено відоме місто енергетиків Щастя, яке лежить буквально на лінії розмежування вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-